Jadaneidaså... Denne jula har jeg jobbet bort. Hadde riktignok fri julaften, 28. og 29. desember. Nyttårsaften jobbet jeg til kl. 21, og skulle på a'n igjen kl. 0700 1. dag. La meg kvart over elleve med plugger i ørene for å prøve å stenge fyrverkeriet ute, og det funket litt iallefall. Har allikevel hatt en flott jul. Veldig spesielt å feire den bak murene sammen med gutta. Desverre er de mye bedre enn meg til å lage mat, så det har blitt like mye og vel så god mat, og dermed ingen slankekur. Jaja, noen nyttårsforsetter får man vel ha.

Her er noe av jula i Solsvikheimen iallefall.

Lille julaften pynter vi treet, og her er nesten hele familien in action. Ronnypøbel setter, tradisjonen tro, stjerna i toppen når alt er ferdig. Hanna og Fredrik er vakre linseluser. Heter det luser eller lus? Tror det er lus, men lar det være sånn jeg.
PC230036

Denne stjernen er den mest verdifulle julepynten vi har. Og nei, jeg tuller ikke. Ronnypøbel lagde denne på skolen for ca. 40 år siden, og den har av en eller annen grunn klart seg relativt godt. Frem til 2002 hadde det egentlig ikke vært så farlig om den gikk i stykker, ikke at jeg hadde kunne gjøre det da... kremt... Men! 14 desember 2002 reiste Ronnypøbel, fremragende ekte mann (er klar over orddelingen) og pappa, til Kosovo for å tjenestegjøre der et halvt år.  Da undertegnede og barna på 5, 8 og 10 skulle pynte treet, fant vi så denne noe spesielt utseende stjernen. I alle år har den blitt kommentert på en lite flatterende måte, og kunstneren har blitt en smule latterliggjort. Det har på en måte vært en morsom "greie". Iallefall for oss andre... Uansett, vi fant den, tittet på hverandre, og begynte å gråte som på kommando hele gjengen. Da kjente vi savnet skikkelig, og etter det blir denne voktet bedre enn alt annet.
PC230027

Må pynte litt ute også. Disse nissene strikket jeg i 2004, og de var med oss til Libanon da vi flyttet dit samme år. De pyntet opp utenfor døra vår i blokka, men en dag manglet det en. Sikkert noen barn som syntes de var fine.
PC280075

1. juledag før jeg dro på jobb, så gjengen sånn ut. Heldigvis reddet Ronnypøbel dem, og alle har det bra.
PC240046

Ferdig pyntet og roen senket seg... Sent lille julaften er den deiligste dagen i jula syns jeg.
PC230045

Gjorde utallige forsøk på å få et flott bilde av Hanna og Ronnypøbel, men det gikk dårlig. Og her i huset er det ikke bare "barna" som tuller på bildene.
PC240054

Hanna og jeg etter pakkeåpning. Ser da ganske fornøyde ut.
PC240055

Så er det gutta våre da. Adrian på 17...
PC240061

og Fredrik på 15.
PC240059

Ønsker alle som er innom, om du er strikkevenninne, "vanlig" venn(inne), kollega, familie eller bare tilfeldig innom, et fortreffende nytt år.