Og her er den! Første gang jeg lager noe og skriver det ned, og dersom noe er uklart er det bare å ta kontakt. Blir veldig glad dersom dere linker til meg dersom dere strikker lua. Vil gjerne se det ferdige produktet ditt også :)))

Irenesols tentakkellue.

(Jeg brukte ca. 60 gram puno).

Legg opp 16 masker på pinne nr. 6, og strikk 2 rett 2 vrang til den passer hodeomkretsen. Fell av og sy sammen som til et pannebånd.

Plukk opp med pinne nr. 6 ca. 54 masker og strikk glattstrikk til den er så lang du vil ha den. Min er 17 cm., men vil du ha den lengre og mer baggy, er det bare å strikke i vei.

Ved ønsket lengde, strikk *2 rett sammen, 1 kast* ut omgangen. Strikk deretter en omgang rett.

Tentaklene.
Mine tentakler er laget over 4 masker, på følgende måte: Bruk to strømpepinner. Strikk 2 rett sammen, 3 rett. Disse fire maskene blir den første tentakkelen. Strikk i-cord til den er så lang du vil ha den. Gjenta dette på resten av maskene. Det er ikke sikkert det går opp mot slutten av omgangen, men det gjør ingenting. Bare strikk den siste i-corden med det antall masker som er igjen, evt. sjekk hvordan du ligger an når du nærmer deg slutten av omgangen, og tilpass. Her kan du se hvordan du lager i-cord.

Fest alle trådene. Flett en flette bestående av 9 tråder, og lag den så lang du ønsker. Tre den gjennom hullraden og knyt godt til.

Ferdig!

Et litt dårlig bilde, ikke særlig dagslys akkurat nå.
P3090274

Nå holder jeg på med genser til Adrian, men måtte ha litt pausestrikk. Nok et par Bellavotter i alfa, strikket til en god venninne jeg ikke har sett på lenge.
P3090273